Рядък природен феномен е заснет на видео. Явлението е наречено огнен

...
Рядък природен феномен е заснет на видео. Явлението е наречено огнен
Коментари Харесай

Каскада от разтопена лава: Кадри показват редкия феномен огнен водопад

Рядък естествен феномен е сниман на видео. Явлението е наречено   " огнен водопад " и е наблюдавано в Национален парк “Йосемити ” в Съединени американски щати, където водопадът наподобява като каскада от разтопена лава. Видеото, снимано на 22 февруари, демонстрира от няколко ъгъла водопада “Хвощ ”.

Този феномен е прочут като " Огнен водопад ". Илюзията може да се види единствено от средата до края на февруари всяка година в калифорнийския парк. Тя се появява, когато слънцето залязва под доста характерен ъгъл, при който светлината попада върху водопада, с цел да сътвори резултат, като че ли водата гори. 

Във видеото, снимано от Шринивасан Маниеван, се вижда по какъв начин фенове чакат наоколо до наблюдателна площадка, с цел да зърнат рядкото събитие. С напредването на времето водата внезапно засиява, като че ли е подпалена. Изглежда, че цветът на сиянието на водопада става все по-ярък, до момента в който слънцето продължава да залязва. 

A rare 'firefall' phenomenon can be seen during mid to late February at Yosemite National Park, when the sunset hits the waterfall at just the right angle.
— Newsweek (@Newsweek)
Всяка година естественият парк се радва на огромен брой гости, които се събират с вярата да видят рядкото събитие. Въпреки това има някои строги критерии, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се случи огненият водопад. 

На първо място, той е доста подвластен от времето, защото небето би трябвало да е кристално чисто, с цел да може слънчевата светлина да доближи до водата. Това показва туристическият информативен уебсайт Yosemite.com. По време на сезона на огнените водопади има доста дребен прозорец от време, до момента в който слънцето залязва, с цел да се сътвори илюзията, тъй че в случай че през това време облаци закриват слънцето, тя не се случва. 

Това зависи и от количеството вода, което се стича по скалата. Илюзията се демонстрира в цялостна степен единствено когато в “Хвощ ” има задоволително вода, с цел да отразява светлината. 

Wow! Video shows rare " firefall " phenomenon at National Park
— Ann Erb-Leoncavallo (@AnErb)
Така че би трябвало да има задоволително сняг, с цел да се подава вода към водопада. Но това би трябвало да бъде съчетано и с топли условия, тъй че снегът да се разтопи задоволително, с цел да се влее във водопада. 

Все още е допустимо да се види сиянието на " огнения водопад ", в случай че изискванията са студени и има единствено малко вода, която тече над скалата, оповестява Yosemite. Светлината към момента ще се отразява върху дребна струйка вода. Илюзията за течаща лава обаче не реализира цялостния си резултат, в случай че над скалата не пада доста вода. 

Туристите могат да възнамеряват визитата си, с цел да видят " огнения водопад ", като авансово ревизират равнищата на водния поток. Уебкамерата на водопада показва онлайн няколко региона на националния парк, което значи, че евентуалните туристи могат да погледнат водопада “Хвощ ”, с цел да преценяват водния му поток, преди да се насочат на странствуване. 

Have you ever seen the?

This natural phenomenon happens each February when sunlight shines on a waterfall on El Capitan.

This year is it only visible from February 10-25 and usually just before sunset!
— WeatherNation (@WeatherNation)
* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР